A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Незламні кіборги. Вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту

Дата: 18.01.2024 14:14
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

В січні  ми вшановуємо незламних Героїв Донецького аеропорту, які 242 дні боронили Донецький аеропорт, оборона якого тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року і закінчилась після повної руйнації старого та нового терміналів. В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики.

За стійкість і незламність українських захисників назвали “кіборгами”. Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України. У період з 18 до 21 січня 2015 року внаслідок підриву окупантами терміналу ДАП загинуло 58 кіборгів, тож 21 січня було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу, який був повністю зруйнований і не придатний для оборони.

Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 українських захисників, поранено понад 500. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких — посмертно.

За час оборони аеропорту, з травня 2014 року по січень 2015 року, в його захисті по ротації взяли участь понад 2,500 військових і добровольців.

“Кіборги” вистояли, не вистояв бетон”, – фраза, яка ввійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Бої за Донецький аеропорт - одні з найзапекліших у війні на сході України. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а їхній подвиг забуттю не підлягає.

Сьогодні наші воїни продовжують стримувати ворога, тим самим доводячи усьому світові, що українська нація є незламна та непереможна. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року "кіборги" знову зі зброєю у руках захищають Батьківщину.

Збройні Сили України мужньо тримають стрій… Як тримали його «кіборги»! Для нас зараз – це не просто історія. Це приклад того, як треба боротись за нашу країну. Коли людська стійкість міцніша за сталь і бетон. Коли вистояти практично неможливо, але стояти треба до кінця. Коли честь і гідність понад усе. Кіборги назавжди залишаться в історії символом непереможності України!

Пам’ятаємо і вклоняємось нашим героям!

 

Селищний голова                                               Світлана ПАЛІСІКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь