A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Стан виробничого травматизму в області за 2023 рік

Дата: 08.02.2024 10:58
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

 

За  2023 рік за оперативними повідомленнями, що надійшли до Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області зареєстровано 249  нещасних випадки, в тому числі нещасних випадків зі смертельним наслідком – 54, групових нещасних випадків – 5, нещасних випадків з можливою інвалідністю – 62. Повідомлення про професійне захворювання не надходили.

Головними спеціалістами Відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи прийнято стовідсоткову участь в розслідуванні усіх нещасних випадків та професійних захворювань.

Комісіями за участю головних спеціалістів розслідується 237 нещасних випадків, з них

  4 – групових нещасних випадки

 12 – зі смертельним наслідком:

 36  – випадків смерті на підприємстві:

 55 – нещасних випадків з можливою інвалідністю:

 58 – гострі професійні захворювання (отруєння):

 72 – інші.

 

Відповідно, до результаті розслідування комісіями складено 116 актів  про нещасний випадок пов’язаний з виробництвом форми Н-1/П, з них 12 – на смертельний випадок. За звітний період акти  професійного захворювання за формою П-4 не складалися.

Нещасні випадки, що трапилися на підприємствах, в установах, організаціях та визнані комісіями з розслідування не пов’язаними з виробництвом  становить 85  випадків, що складає 42% від загальної кількості розслідуваних в звітному періоді випадків.

   

Виробничий травматизму за 2023 рік зменшився в порівняні з минулим періодом в зв’язку зниженням інфікованих на COVID-19 медичних працівників та інших працівників, більшість працівників інфіковані на COVID-19 захворіли не, під час виконання професійних обов’язків.

Станом на 01.01.2024 року розслідувано 58  випадків інфікування COVID-19 медичних працівників із один із випадків зараження згідно рішення суду пов’язаний з виконанням професійних обов’язків.                                                 

В порівнянні з аналогічним періодом 2022 роком загальна кількість травмованих на виробництві зменшилась на 27 потерпілих (становить 116 ), смертельний травматизм зменшився на 10 випадків в порівняні з минулим роком (становить 12 нещасний випадок із смертельним наслідком). Кількість актів за формою П-4 профзахворювань не складалась, на відміну 2022 році було складено 1 акт.   

За фактами несвоєчасного повідомлення, або приховування нещасних випадків складено 10 протоколів про адміністративне правопорушення винесено 9 постанов стягнуто 2295,00 гривень штрафу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь