A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

До уваги підприємств,працівники яких працюють з пестицидами і агрохімікатами!

Дата: 18.04.2024 13:14
Кількість переглядів: 19

Фото без опису

 

Співробітники Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять видачу посвідчення про право роботи з пестицидами для осіб, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами.

Видача посвідчення проводиться у порядку, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 09.05.2023 року №458 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/458-2023-%D0%BF#Text).

Дія цього Порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому вигляді.

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та/або застосування пестицидів або з проведенням робіт з їх транспортування, зберігання, застосування, а також з торгівлею пестицидами, за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання, і які не мають медичних протипоказань.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби відповідно до Програми навчання, затвердженої Мінагрополітики за погодженням з МОЗ, Міндовкілля і Держпраці.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами проводиться в очній або дистанційній формі на платній основі. Розмір плати встановлено Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України № 96  від 13.02.2013 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0380-13#Text.

Для проведення навчання та отримання відповідного посвідчення просимо звертатись до Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою м. Вінниця, вул. Келецька, 53, тел. (0432) 65-91-50, а також до структурних підрозділів Головного управління у м. Бар, м. Бершадь, м. Козятин, м. Крижопіль, с-ща Муровані Курилівці, с-ща Теплик, с-ща Тростянець, м. Ямпіль, м. Калинівка, с-ща Томашпіль, м. Тульчин, м. Шаргород, м. Хмільник, м. Могилів-Подільський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь