Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

23 травня в Україні відзначають День Героїв

Дата: 23.05.2024 08:11
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

В Україні щорічно 23 травня відзначають День героїв. Це свято встановлено на честь українських вояків – борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків, повстанців, українських січових стрільців, вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв – це день тих, хто боровся і захищав Україну. До здобуття Україною незалежності свято відзначалося підпільно.

Ідея Свята Героїв виникла у середовищі українських націоналістів. Уперше офіційно воно було запроваджене постановою ІІ Великого Збору ОУН, який відбувся у квітні 1941 року в Кракові: "Обов’язуючі організаційні свята є: свято соборності 22 січня, свято Героїв революції дня 23-го травня і День боротьби 31 серпня".

Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому що в травні у визвольній боротьбі віддали своє життя такі кращі сини України XX століття: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

За останні роки до списку героїв додалися учасники Революції гідності та українці, які здійснили подвиг під час російсько-української війни на Донбасі.

Відзначення Дня Героїв – свідчення твердої волі українського народу. Ми повинні пам’ятати наших героїв – борців за волю України.

День 23 травня повинен бути для нас днем іспиту совісті, днем, в якім кожний поставить собі питання, що зробив він за останній рік для здійснення заповіту тих, що в могилах лягли. Хай день 23 травня, день нашої зустрічі з Духами Героїв буде днем оновлення наших душ, хай день цей дасть нам силу і витривалість. Щоб в кожному дні року можна було про Героїв сказати, що вони "хоч полягли, живуть".

 

 Селищний голова                                                        Світлана Палісіка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь