Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Масштабний проєкт для юних футболістів реалізований у Чечельницькій територіальній громаді

Дата: 29.05.2024 09:44
Кількість переглядів: 79

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації нової Програми ФІФА з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Для ФІФА одна з головних цілей – дати шанс кожному таланту. І запуск цієї програми є одним із ключів до досягнення цієї мети. Автором та головним координатором програми є Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА, який наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де чи коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю і відповідальністю кожної національної асоціації у світі за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА.

Отже, необхідно розвивати таланти, поважаючи місцеве середовище на кожному етапі цього процесу. Нова програма пропонує індивідуальну допомогу асоціаціям-членам, щоб допомогти їм повністю розкрити свій потенціал і зрештою покращити глобальну конкурентоспроможність для майбутнього футболу.

Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній з 211 асоціацій-членів ФІФА. Протягом 2020-2021 років у кожній країні був здійснений аналіз футбольної екосистеми в контексті залучення нових гравців та організації системи молодіжного футболу, що дало чітке уявлення про глобальний дисбаланс, який існує у футболі, і водночас потенціал для подолання цього дисбалансу.

Відтак протягом 2023-2026 років кожна національна асоціація, що долучилася до аналізу футбольної екосистеми та попередньо задекларувала інтерес до участі у програмі, запропонувавши своє бачення та власний пілотний проєкт, працюватиме з ментором, призначеним ФІФА для побудови покрокового і стратегічного шляху у виявленні й підтримці своїх молодих талантів. Таким чином, з початку 2023 року УАФ співпрацює з фінським експертом Ханну Тіхіненом.

Вінницька  обласна асоціація футболу виявила ініціативу провести відповідні заходи у всіх районах області, задіявши до перегляду всіх бажаючих діточок початкової школи.

Перший захід з реалізації проєкту Української асоціації футболу в рамках програми ФІФА з пошуку та розвитку юних футбольних талантів було проведено 28  травня у Чечельницькій територіальній громаді.

До тестувань було залучено діточок чотирьох старостиних округів  громади. Прекрасні погодні умови, які в цей період року є доволі нестабільними, сприяли якісній організації процесу. Загалом було протестовано 150 хлопчиків та дівчаток.

На урочистому відкритті заходу учасників привітали Валерій Васильович Золотухін – віце президент ДЮФЛ, начальник відділу дитячо-юнацького футболу УАФ, голова Гайсинської районної ради Віталій Володимирович Савчук, Вікторія Миколаївна Сметанюк –методист Вінницької асоціації футболу, голова Чечельницької громади Світлана Андріївна Палісіка, директор СТОВ «АГ «Вербка» Роман   Васильович Гончаренко, голова ВПГО ВФСТ «КОЛОС» Чечельницької територіальної громади Олександр Олексійович Ковтун. Організатором дійства був відділ освіти, культури, молоді та спорту Чечельницької селищної ради Гайсинського району Вінницької області.

“Ви всі сьогодні є переможцями, – зазначив у своєму виступі перед присутніми Валерій Золотухін, – тому що проєкт ФІФА завітав на нашу рідну Чечельниччину. Я вдячний, що ви обрали для спортивного розвитку саме футбол, і впевнений, що саме в цій грі ви досягнете своїх перших значних успіхів. Бажаю кожному з вас футбольних перемог!”

Під час відкриття учителям та тренерам було вручено футбольний інвентар та м’ячі від УАФ, а діти отримали свідоцтва й пам’ятні медалі за участь у новому цікавому проєкті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь