Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

До суду скеровано обвинувальні акти щодо незаконного вилову риби на суму майже 1,3 мільйона гривень

Дата: 05.07.2024 14:06
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до суду скеровано два обвинувальних акти за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяли істотної шкоди (ч. 1 ст. 249 КК України).

Так, у квітні 2024 року житель Чечельницької територіальної громади Гайсинського району Вінницької області із використанням двох промислових сіток здійснив незаконний вилов водних біоресурсів: 176 екземплярів риби виду «карась сріблястий» та 1 екземпляр риби виду «окунь», на ставку в одному із сіл Чечельницької територіальної громади, чим завдано шкоду водній екосистемі в розмірі понад 280 тис. грн.

Цього ж місяця ще двоє мешканців Чечельницької територіальної громади здійснили незаконний вилов риби у одному із сіл громади за допомогою сіток та здобули водні біоресурси в кількості 628 особин, а саме: карася сріблястого 608 екземплярів, плітки 14 екземплярів та окуня 6 екземплярів, що спричинило істотну шкоду на суму 1002116 грн.

За вчинені кримінальні правопорушення, в разі доведення вини у суді, зловмисникам загрожує покарання у виді штрафу від 17 тис. грн до 51 тис. грн або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь