Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 15.07.2024 14:59
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

 

Сьогодні, 15 липня 2024 року, вперше відзначаємо День Української Державності за новим календарем. Це державне свято, що пов'язано з Днем хрещення Київської Русі – України, цього року набуває нового звучання у зв'язку з календарною реформою — переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День хрещення Русі – України. Це свято підкреслює нерозривний зв'язок між нашим минулим і сьогоденням.

Українська державність — це не лише такі зовнішні атрибути, як гімн, герб чи прапор. Це насамперед наша національна ідентичність, культура, мова та невгасиме прагнення до свободи, які ми зберігали і розвивали протягом століть. Ми є спадкоємцями величної історії — від Великої Скіфії та Київської Русі до Гетьманщини, УНР і сучасної незалежної України.

Особливу роль у збереженні та розвитку української державності відіграла освіта. Від братських шкіл до сучасних інновацій, освіта завжди була ключовим інструментом у формуванні національної свідомості та передаванні знань між поколіннями.

Сьогодні, в умовах надважких випробувань, ми продовжуємо відстоювати нашу державність. Ця боротьба є нелегкою, адже українці захищають не лише землю, але й право бути вільними, освіченими та незалежними.

У цей день вшановуємо всіх, хто творив нашу державність протягом століть, а також тих, хто зараз захищає її ціною власного життя. Наша сила — в єдності, в історії та в прагненні до свободи.

Слава Україні!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь