A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Чечельник прийняв участь у навчанні зі стратегічного планування у Вінниці

Дата: 23.05.2018 20:00
Кількість переглядів: 569

Фото без описуПротягом 17-19 травня у м.Вінниці відбувся тренінг «Стратегічне планування як інструмент соціально-економічного розвитку». Його учасниками були 30-ть представників громад різних областей України. Від Чечельниччини участь у практі прийняла голова Чечельницької селищної ради Світлана Палісіка. 

Організаторами виступили Вінницький обласний осередок Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина», Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», Інститут розвитку демократії та регіональних ініціатив. Підтримка проекту – Представництво Фонду Фрідріха Еберта в Україні.
За основу викладання тренери взяли досвід стратегій європейських країн.
– Тема стратегічного планування наразі є дуже актуальною, адже громади об’єднуються, стають новими територіально-адміністративними утвореннями з новими якісними характеристиками, які потрібно врахувати для позитивних результатів. Практика написання та актуалізації стратегії є корисною також для громад, які ще не об’єдналися. Але і тим, і іншим громадам не вистачає відповідних знань, щоб зробити стратегії ефективними, – зауважила представниця Інституту розвитку демократії та регіональних ініціатив Юлія Кулакова.
Так із польською моделлю стратегічного планування на прикладі гміни Моравіца Сьвєнтокшиського воєводства присутніх ознайомив голова ВОО МГО «Україна-Польща-Німеччини» Олексій Гаврилов.
– В стратегії громади чітко прописана місія гміни до 2020 року. Це турбота про високу якість життя, можливість всебічного розвитку мешканців гміни Моравіца, а також створення активного локального центру економічного та культурного розвитку. Кожна гміна в Польщі самостійно обирає напрямок свого стратегічного розвитку, оцінюючи свої переваги та недоліки, та визначає термін реалізації, – поінформував Гаврилов.
Голова ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» Андрій Кавунець зупинився у тренінгу на основах стратегічного планування як способі досягнення цілей майбутнього. Далі учасники вивчали місце SWOT-аналізу в процесі написання стратегії. Після чого отримали практичне завдання: розробити SWOT-аналізи для громад та презентували свої напрацювання.
Один із тренінгів провів експерт із міста Краків Республіки Польща, очільник компанії «Науково-технологічні консультації» Станіслав Альващак, який має багаторічний досвід реалізації міжнародних проектів. Польський тренер розповів присутнім про головні критерії, які діють на грантодавця під час написання проектної заявки у європейські фонди.
– Ваші проблеми можуть стати вашими перевагами. Навколо проблеми можна об’єднати багато людей і проблема стане глобальною. Таким чином вдасться привернути увагу міжнародних фондів і залучати чималі інвестиції, – вважає Альващак.
Третій день тренінгу був присвячений темі залучення громадян до процесу написання стратегії, яку викладала еспертка з організаційного менежменту Марія Черняєва.
Після тренінгу учасники поділилися, як  застосовуватимуть здобуті під час тренінгу знання. 
Усі учасники тренінгу отримали сертифікати про навчання. 

Фото без опису    Фото без опису  

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь