Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Єдиний податок: ДПС про новації Закону № 466

Дата: 18.11.2020 11:00
Кількість переглядів: 2445

Фото без описуЗаконом України від 16.01.2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо  вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до ПКУ щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

Збільшено час для подання платниками єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5 на 3 % – за 10 днів до початку календарного кварталу, в якому застосовуватиметься ставка, замість 15 днів.
У разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму 1 020 грн. на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, можливе анулювання реєстрації платником єдиного податку в останній день другого із двох послідовних кварталів.
Обмежено поширення пільги із земельного податку для платників І – ІІІ груп при наданні ними нерухомого майна в оренду – з 01.07.2020 року у платників єдиного податку першої – третьої груп, які набули у власність або у постійне користування земельну ділянку та надають її та/або нерухоме майно, що знаходиться на такій земельній ділянці, в оренду, виникає обов’язок сплачувати земельний податок та надавати податкову декларацію з плати за землю на загальних підставах за всю земельну ділянку.
Відповідні зміни внесені до п.п.297.1.4 ст. 297 ПКУ, згідно з якими платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з 01.07.2020 року з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку першої – третьої груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позичку).
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь