A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

13 грудня на Вінниччині з візитом перебуває Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

Дата: 13.12.2021 13:52
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

13 грудня на Вінниччині з візитом перебуває Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас. Із паном Послом зустрілися заступник голови обласної Ради Дмитро Чаленко, перша заступниця голови облдержадміністрації Наталя Заболотна та заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький.

Послу Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасу було презентовано економічний та інвестиційний потенціал Вінницької області, а також інформацію про роботу підприємств, які працюють із залученням зарубіжних інвестицій.

Дмитро Чаленко подякував пану Послу за візит до Вінницької області.

 - Ми готові розвивати партнерські відносини з ЄС, - зазначив Дмитро Чаленко. -  Працюємо над покращенням інфраструктури в області. Вбачаємо спільним завданням із органами місцевого самоврядування створити умови, щоб у регіон заходив бізнес. Чим більше залучимо в громади інвестицій, тим краще вони розвиватимуться. Окрім того, на Вінниччині реалізовується багато спільних програм за проєктами Європейського Союзу в напрямі відновлення інфраструктури, шкіл, медицини, соціальних об’єктів. Це вкрай важливо в умовах децентралізації. Характерно, що саме європейська спільнота була нашим надійним партнером від початку цієї реформи.

Дмитро Чаленко також підкреслив, що в Україні Вінниччина посідає лідерські позиції в реалізації процесу децентралізації, зокрема й щодо затвердження стратегій розвитку громад.

Окремо на зустрічі обговорили ситуацію з поширенням коронавірусу та  подолання наслідків епідемії для економічного розвитку регіону.

Пан Посол зауважив, що децентралізація – найбільш успішна реформа в Україні, і запевнив, що програми підтримки від країн Європейського Союзу будуть продовжуватися й надалі в різних напрямах.

Довідково. Матті Маасікас – громадянин Естонії. З 2001 року - на дипломатичній роботі в МЗС Естонії. У 2011—2016 рр. — постійний представник Естонії в Європейському Союзі. У 2016—2019 рр. — заступник міністра закордонних справ Естонії з європейських питань. Особистий підпис Матті Маасікаса стоїть під одним із важливих для України документів: у 2017 році, під час головування Естонії в Раді ЄС, він як представник головування підписав рішення про надання Україні торговельних преференцій. Із вересня 2019 року Матті Маасікас очолює представництво Європейського Союзу в Україні.
Джерело: 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь