Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

Проведення профілактичної роботи з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом

Дата: 15.04.2022 10:50
Кількість переглядів: 660

 

    Для створення системи профілактики правопорушень серед дітей щоквартально

проводяться звірки служби у справах дітей з ювенальною превенцією та дільничними інспекторами поліції щодо обліку  сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, підлітків схильних до вчинення правопорушень і злочинів. Проводиться взаємоінформування служб.

    Запобіжні заходи щодо злочинності неповнолітніх здійснюються службою у справах дітей за участю працівників правоохоронних органів (інспектора з ювенальної превенції, дільничних інспекторів), використовуючи превентивні можливості закону і, насамперед, забезпечуючи невідворотність покарання за кримінальні та адміністративні діяння.

Завдання служби у справах дітей - захищати дітей, які мають конфлікт із законом, вивчити умови та причини, які підштовхнули дитину до скоєння злочину. Протягом 2022 року працівниками служби у 2 судових засіданнях було захищено інтереси 1 дитини, яка перебуває у конфлікті із законом, а у 2021 у 13 судових засіданнях відносно 5 дітей.

 

 Загаломпід профілактикою правопорушень розуміють діяльність державних органів і громадськості, що має системний характер як за комплексом заходів, так і за колом суб'єктів, які її здійснюють, спрямовану на недопущення виникнення, усунення, послаблення або нейтралізацію причин та умов злочинності, окремих її видів та конкретного злочину.

    Тому, одним із завдань, покладених на Службу, є робота з профілактики правопорушень у дитячому середовищі, що, зокрема, передбачено Законом України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей".

Враховуючи складність і багатогранність дитячої злочинності, для запровадження дієвого механізму профілактики цього явища на рівні Чечельницької громади розроблено превентивні заходи, на виконання яких працівники служби у справах дітей працюють у межах своєї компетенції, залучаючи працівників правоохоронних органів, КЗ « Центр соціальних служб»,  навчальні, медичні заклади Чечельницької громади.

Працівники служби у справах дітей працюють і з батьками дітей, проводяться профілактичні бесіди, направляються клопотання про притягнення до адміністративної відповідальності.

   В цілому спостерігається позитивна динаміка щодо зниження кількості випадків скоєння дітьми правопорушень, згідно яких неповнолітні обвинувачуються у скоєнні злочину.

Значна увага в роботі приділяється профілактиці шкідливих звичок в підлітковому середовищі. Служба у справах дітей Чечельницької селищної ради здійснює контроль за виконанням законодавства України, спрямованого на профілактику пияцтва і наркоманії серед дітей.

Крім того, проводяться тематичні семінари, бесіди та лекційно-тренінгові заняття для батьків та учнів різних вікових груп щодо профілактики правопорушень серед дітей, розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин, профілактики ВІЛ/СНІДу серед учнів навчальних закладів району.

   Так,  начальником служби у справах дітей Чечельницької селищної ради Стрельчук Л.П. спільно з начальником Гайсинського РС №4 філії ДУ « Центр пробації у Вінницькій області» Схабовським О.М. було проведено профілактичну  бесіду з неповнолітнім, який вчинив кримінальне правопорушення, з метою недопущення в подальшому шкідливих явищ в дитячому середовищі.

  Кожна людина здатна зробити свій вибір в житті: йти чесним шляхом, заробляючи гроші, відмовляючи собі в багатьох задоволеннях і бажаннях, або вступити на шлях злочину у пошуках легкої наживи.

 

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь