Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

ВЛАШТУВАННЯ ДІТЕЙ В СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ В ЧАСІ ВІЙНИ - ПІДВИЩУЄМО ПРОФЕСІЙНІ ЗНАННЯ

Дата: 23.06.2023 08:54
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

 

Захист прав дітей – один з основних пріоритетів держави, особливо у найтяжчі часи війни. Саме тому, Кабінет Міністрів України ухвалив нормативні акти, які спрямовані на створення додаткового соціального захисту дітей, які постраждали від війни, а також на попередження порушення прав дітей, які є тимчасово переміщеними (евакуйованими).

Про застосування в роботі новел та основних аспектів провадження діяльності з усиновлення та влаштування дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України під час воєнного стану, йшлося під час семінару, в якому взяли участь фахівчині Відділу здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Ірина МАХНАЧОВА, Ірина ПУСТОВІТ, Наталя ПОПОВИЧ.

Наразі посилили свої знання з таких питань:

особливості провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини під час дії на території України надзвичайного або воєнного стану;

влаштування дітей до дитячого будинку;

утворення прийомної сім’ї;

усиновлення дитини.

Національна соціальна сервісна служба України поступово розширює повноваження своїх територіальних органів, саме тому й проводить постійно діючий семінар для керівників та супроводжуючих організованих груп дітей закладів інституційного догляду та виховання, які перебувають за кордоном, в рамках проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни», що реалізовується МБО «Partnership for Every Child / Кожній дитині» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні.

#Нацсоцслужба

 

Директор комунальної установи

«Чечельницький селищний центр

соціальних служб»                                                             Сергій  БОГУШ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь