Чечельницька громада
Вінницька область, Гайсинський район

НЕ СУДІТЬ – І СУДИМИМИ НЕ БУДЕТЕ… (християнська мудрість) Тільки факти і документи

Дата: 29.06.2024 13:03
Кількість переглядів: 185

Шановні дописувачі, учасники обговорень, не прийміть нашу відповідь як оправдання, а як уточнення неправдивих фактів, викладених у анонімній та авторських статтях.

Щодо моралі… Не можна усвідомити, як може людина з вищою освітою, педагог допуститися такої ницості заради «крісла», «посади»; «ставати» на людей та на все людське, знаючи про те, яку терпеливість відділ проявляв до директора бесідами, розмовами; навіть проігноровано поведінку чоловіка директора, який, вживаючи нецензурну лексику, недопускав у приміщення закладу працівників відділу (до речі, до уваги останнього дописувача – чоловік директора теж там працює, що не заборонено законодавством).

Тридцять три роки на посаді учителя потужної школи загартували мене (сьогодні керівника) морально. Зауваження, внесення коректив у роботу керівником і приниження нецензурною лексикою – це абсолютно різні речі.

Проте, говорить правду народна мудрість: кожен висловлюється у міру своєї розпущеності. Та й людей випадкових у житті не буває. Вони послані кожній людині для чогось… Тому дана ситуація розкрила нам всім очі на багато речей, змінила думку про окремих людей…

Що стосується закладу освіти… Ще раз наголошуємо, що котельня (два твердопаливні котли, разом потужністю до двохсот кіловат) знаходиться у коридорі та частині майстерні школи.

Робота твердопаливних котлів взимку 2023/2024 навчального року показала, що велика небезпека для всіх учасників освітнього процесу, особливо зважаючи на ситуацію з відключенням електроенергії.

Це єдиний заклад освіти не лише у громаді, а й у Вінницькій області, де котельня знаходиться у середині школи. Дерев’яні стелі у коридорах та їдальні, а також у самій котельні, висяча незахищена електропроводка, відкриті електричні гнізда, необроблена дерев’яна покрівля тощо створюють небезпеку для життя людей.

Так, працівники відділу не є спеціалістами у даній галузі, проте відповідальність у разі аварії понесуть як керівник, так і начальник.

Оскільки були різні думки педагогічних працівників щодо функціонування котельні, були викликані відповідні служби ДСНС рівня області, які, як ви всі ознайомились з документом, підтвердили факт загрози життю людей.

Вами, шановний дописувачу, використана неправдива інформація щодо встановлення котлів та нібито підпису чоловіка начальника. З 2014 року і по сьогоднішній день він не працює на вказаній посаді. І про його підпис – це фейк.

Твердопаливні котли встановлені директором школи господарським способом. Без проєктно-кошторисної документації; непройдена експертиза; відсутній акт виконаних робіт та прийом котельні в експлуатацію без дозвільних на те документів.

На онлайн нараді керівниками вищих управлінь відмічено, що у 2023/2024 начальному році відсутні школи з котельнями у середині закладу. Це факт беззаперечний, зваживши на те, що відділом не було подано вище обговорювану установу як таку, за що сьогодні, як бачите, отримуємо «подяку».

Щодо ремонту відділу… Відділ поселився у повністю відремонтоване попередньою владою райдержадміністрації приміщення колишнього фінвідділу. Проте, з’їдена в окремих місцях «шашлями» підлога, що проломлювалась, та незрозумілі запахи вологості змусили її частково замінити, що обійшлося у копійки, а не тією захмарною сумою, яку було названо.

Про «совісних» працівників відділу… Увесь штат є високими професіоналами своєї справи, чесно та сумлінно виконують свої посадові обов’язки і є абсолютно совісними.

Щодо корупційних протоколів директора… На жаль, ви, шановний дописувачу, лише поверхово обізнані з ними. Проаналізуйте, будь ласка, розподіл директором премій між педагогами: «своїми», «чужими», «рідними»…

Щодо двох (а не трьох) інших директорів, то «престижність праці» була погоджена у вересні місяці начальником у тарифікації, про що є відповідні документи. Ця надбавка нараховується всім без винятку педагогічним працівникам однаковою сумою – 20% і визначена законодавством. Додаткове неповідомлення даного процесу ще раз відділу освіти є із-за неуважності вказаних директорів.

Щодо списаних товарів… Акордеон, можливо, і не вартий уваги, проте, сім комп’ютерів безпідставно «залишили» свій заклад. І дякувати ексдиректору Каташинської школи, яка передала для користування комп’ютери. Інакше, було б позбавлено дітей навчати комп’ютерної грамоти. Про це добре знають учителі інформатики.

Про харчоблоки… Так, звичайно, є певні зауваження директорам шкіл щодо облаштування харчоблоків, але щодо розміщення їх у пристосованих приміщеннях – це єдиний, де про це сказано. А це означає будівництво нового

Чималі вкладення робляться сьогодні балансоутримувачем у школи з більш-менш великою кількістю дітей на перспективу (дивіться звіт селищного голови за 2023 рік).

Зважаючи на юридичну автономію, ніяких пропозицій зі сторони директора до відділу не надходило, навпаки, керівником заявлено, що по харчоблоку нічого не потрібно (це у 2023 році). За клопотанням заступника з НВР були придбані господарські речі, що були перелічені у проханні, включаючи електробензопилу та газонокосарку.

Шановна директорко! Ви звикли ховатися за спинами інших, виставляти поперед себе людей з вашими думками, висловами, фразами; не ганьбіть славне прізвище письменника-земляка Михайла Коцюбинського, ви ж все-таки український філолог…

Користуючись нагодою, доводимо до відома обговорювачів, лист Першого заступника начальника Вінницької обласної військової адміністрації № 7779/01.01-42/6.24 від 21.06.2024, Протоколу № 4 засідання державної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 червня 2024 року: Розділ 3 «Про стан пожежної безпеки закладів освіти», п. 2: Центральним органам виконавчої влади, іншим державним органам, що мають у сфері управління заклади освіти: ЗАБОРОНИТИ ЕКСПЛУАТАЦІЮ ОБ’ЄКТІВ, ДІЯЛЬНІСТЬ ЯКИХ СТВОРЮЄ ЗАГРОЗУ ЖИТТЮ ТА ЗДОРОВ’Ю ЛЮДЕЙ.

Усім бажаю миру, спокою, рівноваги, людськості в душі, сім’ї, перемоги державі. Тільки в єдності наша сила.

Відділ освіти не боїться відкритих діалогів. Але тільки відкритих. Без політики та бруду


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь